Navigácia

  • Exkurzia do Poľska

    Exkurzia do Poľska

    V dňoch 27. a 28.apríla 2017 sa žiaci našej školy zúčastnia exkurzie do Osvienčimu a Wieliczky. 

    Zraz žiakov: 27.4.2017 o 5:00 hod.  

                          SOŠT, Partizánska 1, Michalovce

    Predpokladaný príchod: 28.4.2017, cca do 20:00 hod.

                                              SOŠT, Partizánska 1, Michalovce

    Nezabudnite: platný cestovný doklad (OP alebo cestovný pas)

                           preukaz poistenca

     

  • Deň otvorených dverí - pozvánka

    Vážení rodičia a priatelia školy,

       ak chcete získať informácie o možnostiach štúdia na našej škole, príďte dňa 2.februára 2017 na Strednú odbornú školu technickú v Michalovciach, na pracoviská Partizánska 1 a Kapušianska 6. Bližšie informácie nájdete v pozvánke. Srdečne ste u nás vítaní, tešíme sa na Vašu účasť. 

  • Zenit v elektronike, šk.kolo

    Zenit v elektronike, šk.kolo

            Dňa 11.novembra 2016 sa na našej škole (Partizánska 1) konalo školské kolo súťaže Zenit v elektronike. Súťažilo sa v dvoch kategóriách:

    - kategória A - žiaci 3. a 4. ročníka / 12 študentov

    - kategória B - žiaci 1. a 2. ročníka / 3 študenti

           Súťaž pozostávala z teoretickej časti  (test z elektroniky) a praktickej časti ( návrh a realizácia plošného spoja pre zadanú schému). Umiestnenie na prvých troch priečkach bolo nasledovné:

    kategória A

    1.miesto - Samuel LACO, III.BP

    2.miesto - Milan SABOVČÍK, III.BP

    3.miesto - Dávid BARAN, III.BM

    kategória B

    1.miesto - Silvia MAŤAŠOVÁ, II.AP

    2.miesto - Filip DANKANIN, II.BP

    3.miesto - Erik ĎURČÍK, II.BP

    Najúspešnejší súťažiaci boli ocenení vecnými cenami a víťaz z každej kategórie postúpil do krajského kola. Srdečne blahoželáme a držíme palce na krajskom kole!

    Do galérie Zenit v elektronike, šk.kolo boli pridané fotografie.

  • Fotovoltaická elektráreň - exkurzia

    Fotovoltaická elektráreň - exkurzia
    20. 10. 2016

         Dňa 13.10.2016 zorganizovali Ing. Miron Štefanič a Ing. Štefan Pešta exkurziu do Fotovoltaickej elektrárne (FVE) v Michalovciach. Akcie sa zúčastnili žiaci 4. ročníkov z odboru elektrotechnika so zameraním na elektroenergetiku. Celú exkurziu sprevádzal Ing. Roman Tokarčík, zástupca americkej firmy ContourGlobal a ďalší dvaja pracovníci firmy. Na začiatku boli študenti poučení pracovníkmi FVE o BOZP a správaní sa v priestoroch FVE. Pred vstupom do priestoru FVE každý účastník exkurzie dostal  reflexnú vestu. Exkurzia pozostávala z dvoch častí. Z prezentácie, ktorá bola zameraná na výrobu elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov energií a hlavne výroby elektrickej energie vo fotovoltaických elektrárňach. Druhú časť tvorila prehliadka objektov a zariadení FVE 2 Michalovce.

        Exkurzia nadväzovala na učivo výroba elektrickej energie a splnila plánovaný zámer.

    Do galérie Fotovoltaická elektráreň - exkurzia boli pridané fotografie.

  • Beseda s redaktorkou televízie JOJ
    23. 9. 2016

         21.9.2016 sa žiaci III.BP triedy zúčastnili na besede s redaktorkou televízie JOJ - pani A.Točenou. Beseda sa konala v knižnici Gorazda Zvonického v Michalovciach.

         Pani redaktorka odpovedala na zaujímavé otázky žiakov, rozprávala o tom, ako sa stala redaktorkou, hoci vyštudovala geografiu. Jej rozprávanie vtipne spestril kameraman televízie JOJ - pán Čičák.

    Do galérie Beseda s redaktorkou televízie JOJ boli pridané fotografie.

  • Letný kurz pohybových aktivít
    10. 6. 2016

    Do galérie KPA_letný boli pridané fotografie.

  • Letný kurz pohybových aktivít

    Letný kurz pohybových aktivít

         Študenti II.ročníka sa v dňoch 06. - 10.06.2016 zúčastnili Kurzu pohybových aktivít v rámci letných športov. Kurz bol organizovaný v zmysle Školského vzdelávacieho programu pre žiakov 2.ročníka a bol zameraný na plávanie. Cieľom bolo technicky zvládnuť pohyb vo vode. Plávanie zlepšuje zdravotný stav, kompenzuje psychické zaťaženie, podporuje otužilosť, celkovú zdatnosť a správne držanie tela. Veríme, že výcvik splnil svoj účel.   

  • Rozlúčka so školou

    Rozlúčka so školou
    10. 6. 2016

          20.mája 2016 sa na našej škole konala Rozlúčka štvrtákov so školou. Na slávnostnom zhromaždení riaditeľ školy Ing. Jaroslav Kapitan spolu so zástupcami školy ocenili študentov, ktorí počas celého štúdia reprezentovali školu na rôznych súťažiach - odborných, jazykových, šporotových, aj na olympiádach. Šírili dobré meno nielen svoje, ale predovšetkým školy, za čo im ďakujeme.

    V tento deň sa za štvrtákmi zavreli brány školy posledný krát a študenti odišli na akademický týždeň, počas ktorého si mali upevniť svoje vedomosti, ktoré preverila maruritná skúška. Chlapci, k dosiahnutým výsledkom vám srdečne blahoželáme a želáme vám, aby práve MATURITA bola dobrým odrazovým mostíkom do úspešného života. Veľa šťastia!

    Do galérie Rozlúčka so školou boli pridané fotografie.

  • Astronomická súťaž / krajské kolo

    Astronomická súťaž / krajské kolo

        Krásny výsledok dosiahol Štefan Jackovič, študent II.BP triedy na krajskom kole astronomickej súťaže "ČO VIEŠ O HVIEZDACH", kde sa umiestnil na I.mieste a zabezpečil si tak postup na celoslovenské kolo. Blahoželáme a držíme palce! Bližšie informácie nájdete tu.

  • Exkurzia / Poprad Matejovce

         Žiaci 4. ročníka z odboru elektrotechnika - elektroenergetika sa zúčastnili 26. apríla 2016 exkurzie na SOŠ elektrotechnickej v Poprade Matejovce. Priestormi nás sprevádzali a s obsahom výučby oboznámili dvaja pracovníci odborného výcviku, ktorí zároveň poskytli odborný výklad k jednotlivým častiam exkurzie. Žiakmi školy  nám boli predvedené ukážky prác vo výške na vonkajšom vedení, v dielni elektromechanikov nám boli ukázané práce upevňovania vodičov na izolátory,ktoré si naši žiaci vyskúšali aj sami. Exkurzia nadväzovala na učivo vonkajšie vedenia a zúčastnilo sa jej 24 žiakov a dvaja učitelia odborných predmetov Ing. Štefan Pešta a Ing. Miron Štefanič.

  • SYGA 2016
    27. 4. 2016

    Do galérie SYGA 2016 boli pridané fotografie.

  • SYGA 2016

    SYGA 2016

    Siemens Young Generation Award organizoval 13. ročník súťaže určenej študentom stredných odborných škôl elektrotechnického a strojníckeho zamerania. Téma tohoto ročníka bola: „Priemyselné riešenia pre Váš región“. Nad rámec uvedenej témy otvorili aj samostatnú súťažnú kategóriu automatizácie železničnej zabezpečovacej a oznamovacej techniky s témou  „Overené železničné a komunikačné riešenia po novom“.
    Samotná súťaž sa konala v dňch 21. - 22.4.2016 na Žilinskej univerzite v Žiline.
    Do súťaže bolo prihlásených spolu 28 prác. Do finále  z nich postupilo 10, ktoré boli odprezentované 21. apríla. 6 z nich postúpilo do užšieho finále, ktoré sa konalo 22. apríla 2016.

    Našu školu reprezentovali Michal Budiš a Michal Jankopál, žiaci IV.AP triedy s prácou "Inteligentné ovládanie dverí pomocou PLC". Na súťaž sa pripravovali pod vedením Ing. Jána Pirčáka. Umiestnili sa na krásnom IV.mieste a získali cenu mesačníka ATP Journal. K dosiahnutému úspechu im blahoželáme!

  • KLOKAN - matematická súťaž

    KLOKAN - matematická súťaž

          Matematický klokan je najväčšia medzinárodná matematická súťaž pre žiakov základných a stredných škôl. V roku 2015  v 61 krajinách a vo všetkých kategóriách (od prváčikov na ZŠ až po maturantov na všetkých typoch stredných škôl) súťažilo spolu 5 912 573 žiakov.

         Vyhlasovateľom súťaže je asociácia Kangourou sans frontiéres so sídlom v Paríži. Jej tvorcovia chceli ukázať aj „normálnym" žiakom, že matematika nemusí byť vždy iba nezáživný predmet, ale naopak, môže byť zdrojom zábavy a v prípade úspechu aj radosti .

         21. marca 2016 na 1349 školách v SR riešilo tohtoročné úlohy takmer 56 000 súťažiacich. Na celej škole sa zapojilo 62 študentov, z toho 50 žiakov na našom pracovisku - Partizánska 1. Polovicu štartovného nám pomohla preplatiť rada rodičov, začo im patrí vďaka. Najpočetnejšie zastúpenie mali triedy I.AP, II.BP a III.AP – z každej 6 žiakov.

    Teší nás, že aj v tomto ročníku naši žiaci dosiahli veľmi pekné výsledky.

     
    Kategória Kadet O12 : 1. – 2. roč.
    počet súťažiacich v SR takmer 3000 žiakov
     

    Miesto na škole

    Meno

    Trieda

    Úspešnosť (počet % z max. počtu bodov)

    Miesto v SR vo svojej kategórii

    Koľko % žiakov malo menej bodov

    1.  

    Hospodár Matej  

     

    I.AP

     

    95,0

    26. - 38.

    99,0

    1.  

    Klanica Marek   

     

    II.BP

     

    85,8

    116. - 127.

    95,9

    1.  

    Rujak Milan 

     

    I.CP

     

    85,0

    128. - 138.

    95,6

     

    Kategória Junior O34 : 3. – 4. roč.

     počet súťažiacich v SR takmer 1700 žiakov

    Miesto na škole

    Meno

    Trieda

    Úspešnosť (počet % z max. počtu bodov)

    Miesto v SR vo svojej kategórii

    Koľko % žiakov malo menej bodov

    1.  

     

    Lazuka Daniel

     

     

    IV.BM

     

     

    73,3

     

     

    54. - 63.

     

     

    96,5

     

    1.  

     

    Klevlyanyk Vasyl

     

     

    III.BP

     

    71,7

    70. - 78.

    95,6

    1.  

     

    Kincel Peter

     

     

    IV.BP

     

     

    70,8

     

     

    79. - 88.

     

     

    95,0

     

     

    Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme. Ďalšie informácie ohľadom organizácie súťaže na našej škole si môžete pozrieť na tomto mieste.

     

  • Aktualizácia údajov

    11. 4. 2016 Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
  • Exkurzia EVO Vojany

    Exkurzia EVO Vojany

    Žiaci  4. ročníkov z odboru elektrotechnika - elektroenergetika sa dňa 9.3.2016 zúčastnili exkurzie v elektrárni  Vojany.   Študentov a pedagogický dozor (Ing. Štefan Pešta, Ing. Miron Štefanič) sprevádzal objektom elektrárne Ing. Mikuláš Vaszily. Exkurzia pozostávala z dvoch častí. Prezentácie, ktorá bola v spoločenskej miestnosti. Žiaci tu boli oboznámení s elektrárňou od jej vzniku až po súčasnosť. Druhú časť tvorila prehliadka objektov a zariadení elektrárne.

  • Šport

    Šport

         Naši študenti sa každý rok  zapájajú do šporotvých súťaží. Niekedy sú výsledky vynikajúce, inokedy nám chýba športové šťastie. Podstatné však je, že športujú, čím zabezpečujú svojmu telu fyzickú aktivitu s následným pozitívnym efektom na ich zdravie. Z dosiahnutých výsledkov spomenieme aspoň niektoré:

    10.09.2015 Beh zdravia, Košice - Martin Bubenko, Denis Popaďák, Vladimíra Bendová, Alžbeta Kasincová   

    13.10.2015 Florbal chlapcov, obvodné kolo

    24.11.2015 Futsal chlapcov, obvodné kolo 4.miesto

    26.11.2015 Beh o Štít mesta - Martin Bubenko 1.miesto v kategórii Juniori

    Fotografie si môžete prezrieť tu.

     

  • Súťaž firmy VSD a.s.

    Súťaž firmy VSD a.s.

             Dňa 11.februára 2016 sa konal v Košiciach v Slovenskom technickom múzeu 9.ročník súťaže firmy VSD a.s., na tému Energetický audit školy.  Z našej školy tri trojčlenné tímy investovali čas a nové nápady do návrhov modelov, čím prispeli ku celkovej kvalite súťaže :

    EMIG: Štefan Gorás, Martin Holub, Šimon Ircha
    PSM: Jakub Bilý, Jakub Dzurovčin, Pavol Ečegi
    ALF: Patrik Asnaď, František Link, Martin Fedor

     

    V silnej konkurencii škôl obsadil tím EMIG 2.miesto, tím PSM 5.miesto a tím ALF 6.miesto. Výsledková listina je k nahliadnutiu tu. Chlapci, srdečne vám blahoželáme!

  • MO šk_kolo, kategória B, C

    MO šk_kolo, kategória B, C

          21.1.2016 - sa  14 žiakov  našej školy zapojilo do riešenia školského kola 65. ročníka matematickej olympiády .O náročnosti tejto súťaže svedčí  to, že túto olympiádu riešia hlavne žiaci gymnázií. Sme jednou z mála škôl, ktoré sa zapájajú do tejto náročnej súťaže.

    V kategórii sa zúčastnilo 5 žiakov 1. ročníka

    V kategórii B riešilo úlohy 9 žiakov 2. ročníka

          Pri riešení 3 náročných úloh MO bolo treba získať aspoň 10 bodov,  aby riešiteľ mohol postúpiť do krajského kola. Túto podmienku splnili a do krajského kola postúpili žiaci:

    kategória C:   

    Matej Hospodár, I.AP

    Filip Dankanin, I.BP

    Štefan Čanda, I.AP

    kategória B:    

    Ján Eštok, II.CP

    Robert Bumbera, II. BP

    Milan Sabovčík, II. BP

    Maroš Paľo, II.AP

    Fotodokumentáciu si môžete prezrieť tu.

    Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a držíme palce v krajskom kole!

  • 65.ROČNÍK MATEMATICKEJ OLYMPIÁDY 2015/2016

    65.ROČNÍK MATEMATICKEJ OLYMPIÁDY 2015/2016

    ŠKOLSKÉ KOLO kategória A

          Dňa 8.12.2015 sa 8 žiakov 3. a 4. ročníka našej školy popasovalo s troma  náročnými úlohami matematickej olympiády kategórie A. Do krajského kola mohol postúpiť žiak, ktorý získal za správne vyriešené úlohy aspoň 10 bodov. Túto podmienku splnili 4 žiaci. Do krajského  kola postúpili:

    Vasyľ Klevľanyk  III.BP 

    Peter Kincel  IV.BP

    Jakub Lovás  III.AP

    Štefan Gorás  III.AP

    Žiakom, ktorí postúpili srdečne blahoželáme. Krajské kolo sa uskutoční 12.1.2016 na Prírodovedeckej fakulte v Košiciach. Fotodokumentáciu zo školského kola si môžete pozrieť tu.

    Súťažiacim žiakom držíme palce !